Három új európai célállomással bővül az Air France nyári menetrendje

iho/repülés   ·   2024.01.11. 12:00
00_af2024_nyar

A március végén életbe lépő nyári menetrendi időszakban Narvik, Kalamáta és Verona is elérhetővé válik, emellett több, téli szezonális járat az év második felében is közlekedik.

Az Air France folytatja járathálózatának változatosabbá tételét, ennek részeként hét célállomással bővül a kínálat, amik között három új város is található.

  • Veronába április 2-ától lehet eljutni az Air France Embraer E190-eseivel, amelyek hetente három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton közlekednek Párizs és Verona között.
  • Narvik, illetve a városon keresztül a Lofoten szigetcsoport június 15. és augusztus 31. közötti időszakra foglalható, az Air France Airbus A319-esei szombatonként közlekednek a norvég város repülőterére.
  • A strandolást kedvelőknek a kalamátai új járatok lehetnek vonzóak, a görög kisváros repülőterére szintén szombatonként lehet eljutni az Air France Airbus A319-eseivel július 6. és augusztus 31. között.

További változás, hogy az eddig csak a téli időszakban közlekedő tromsøi járat nyáron is elérhető lesz, hetente két járat indul majd ezen az útvonalon. A hosszútávú járatok esetében május 13-án újraindul a Párizs és Minneapolis közötti összeköttetés, amit tavaly a Delta Air Lines-szal közösen üzemeltetett a francia légitársaság. A Minnesota állambeli városba minden nap el lehet majd jutni. Hasonló változásokra kell számítani a Párizs és Raleigh-Durham közötti járaton: a téli menetrendben mutatkozott be, nyáron azonban a heti három alkalom helyett már minden nap elérhető lesz az Air France Airbus A350-900-asainak fedélzetén. Ezzel összesen huszonháromra emelkedik a nyáron elérhető észak-amerikai célállomások száma. A Közel-Keletet is érintik a menetrendi módosítások: a 2023-as téli időszakban bevezetett Párizs–Abu-Dzabi összeköttetés a nyáron is megmarad, az Air France Airbus A350-900-asai minden nap repülnek a két főváros között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.