Hasraszállt a LOT 767-ese

iho/repülés   ·   2011.11.01. 15:19
LOT_01-735871_cim

A varsói repülőtéren a Newark felől érkező gép műszaki hiba miatt hasraszállt. A lengyel tévé által megörökített, futóművek nélküli landolás jól sikerült, senki nem sérült meg.

Az SP-LPC lajstromjelű Boeing 767-300 a fedélzetén 230 utassal a varsói reptér 33-as pályáját közelítette, amikor 3000 láb magasan a személyzet megszakította a megközelítést, mert a kijelző szerint nem voltak biztonságosan rögzítve a kibocsátott futóművek.

A gép nyolcvan percet várakozó légtérben körözött és közben megpróbálták megoldani a problémát. Egy harci gép pilótája közelről vizuálisan vizsgálta a futókat, kiderült, hogy egyik futónak sincs a helyén a futószára, és az újabb kibocsátási kísérletek sem jártak sikerrel. A gép végülis behúzott futókkal hajtotta végre a körülményekhez képest sima hasraszállást a 33-as pályán. A gépet ezek után csúszdákon kiürítették.

A varsói Chopin repülőteret lezárták, várhatóan szerdán nyitják meg újra a forgalom elől. Az érkező gépeket kitérő repülőtérre vagy a járat indulási helyére irányították.

A hasraszállás egyéb körülményeiről, részleteiről, a műszaki hibáról és a katonai repülők közreműködéséről hamarosan részletesen is beszámolunk.

Kapcsolódó hírek