Hat tonna sínt loptak

iho/vasút   ·   2012.04.24. 08:30

A hatóság elől akarta elrejteni az ellopott vasúti síneket két férfi, azonban a felbérelt fuvarost igazoltatták a rendőrök a ságodi elkerülő szakaszon. Az igazoltatás során a rendőrök közel hat tonna vasúti sínt találtak a platón, melyek eredetével nem tudott hitelt érdemlően elszámolni a fuvaros, ezért rakományával együtt előállították – értesült a Zalai Hírlap.

A rendőrök hamarosan a sínek ellopásával megalapozottan gyanúsítható személyeket is elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket, mely során elismerték, hogy a selejtezésre váró síneket több hónap alatt „gyűjtötték” össze egyikük udvarán.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit.