Havas menet a kerti kulival

iho/vasút   ·   2012.02.20. 09:00
00

Néhány lelkes vasútbarát – vagy ezen a szinten inkább a vasút szerelmesének kell nevezni őket? – 1998-ban alapította meg Békéscsabán az Alföldi Kerti Gazdasági Vasút (AKGV) névre hallgató gyűjteményt. A cél Békés megye ipari kisvasúti emlékeinek összegyűjtése – a gyűjtemény részletes bemutatására későbbi cikkeinkben még kitérünk.

A februári nagy havazást kihasználva „élményvonat” közlekedett az AKGV hálózatán. Hóekéje még nincs a vasúttársaságnak, ezért a töretőmenetet kézi erővel egészítették ki. A hóhelyzet a kerti vasutat sem kímélte, egy kisebb, szerencsés kimenetelű baleset fűszerezte a vonatozást.

A kis kuli már kissé kilóg a pici fűtőházból, mert egy másik társával kell megosztania azt<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a külön nem jelölt felvételeket Orvos Pál készítette)

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.