Hazatért a Balkan Odyssey

Vörös Attila   ·   2015.05.12. 21:15
ac--IMG_0871__150511

Május harmadikán kilenc napos balkáni körútra indult Budapestről a Golden Eagle Danube Express és a MÁV-Nosztalgia szervezésében a Balkan Odyssey luxusvonat. A vonat célállomása Velence volt, de talán az izgalmasabb rész ezután következett, az utasok a Zágráb–Szarajevó–Mostar–Belgrád–Szófia–Plovdiv–Veliko Tarnovo–Brassó–Segesvár–Kecskemét–Lajosmizse útvonalon tértek vissza a Nyugati pályaudvarra.

Hernádnál döcög Dabas irányába a Balkan Odyssey<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

Az impozáns luxusvonat szerelvényét Kürtöstől Kecskemétig egy Szili továbbította, innen a 142-es vonalon a jól bevált 017-es Nohab volt már a vonóerő. Az utasok részt vettek a lajosmizsei szokásos tanyaprogramon, és persze a Balkánt sem hagyták maguk mögött, a vicinális minőségű 142-es vonalon Kecskeméttől Budapestig nem mindig a legjobb hírű vidékeken át közlekedett a luxusvonatuk...

A galéria után nézzék meg videónkat is, ahogy a 017-es meghozza a napfényt Ócsára!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek