Heveskedések

MTI/iho   ·   2013.09.02. 22:42
HEV00

Teljes az útzár a 8-as főúton Somlójenőnél egy árokba borult kamion műszaki mentése miatt. Eddig tisztázatlan okból árokba borult egy faforgácsot szállító kamion hétfő délután a 8-as számú főút 98-as kilométerszelvényében, Somlójenő külterületén. A balesetben senki sem sérült meg, a műszaki mentés idejére a főutat mindkét irányban lezárták a forgalom elől. Kerülni a 7,5 tonna alatti gépkocsik a Somlójenőt Somlóvásárhellyel összekötő, településen belüli utcákon tudtak. A 7,5 tonna feletti járműveket Vas megye irányából a jánoshalmai körforgalomnál terelték a 84-es számú főútra, a Veszprém megye felől érkező tehergépkocsikat Devecsernél irányították rendőrök ugyanerre a főútra.

Négy ember megsérült, amikor a 214-es autóbusz személyautóval ütközött össze Budapesten a XXII. kerületben hétfő délután. A Nagytétényi út és a Borkő utca kereszteződésében történt ütközés után a személyautó kidöntött egy villanyoszlopot is. A helyszínelés félpályás útlezárás mellett zajlott. Herczeg Zoltán, a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere azt mondta, a balesetben a VT-Transman által üzemeltetett 214-es busz érintett, de a közösségi közlekedésben a baleset nem okoz fennakadást. Azt a fődiszpécser nem tudta megmondani, hogy a buszon megsérült-e valaki.

„A Boráros tér irányba közlekedő HÉV a Szent Imre téri megálló déli oldali fénysorompós átjáróján haladt volna át, amikor egy kamionsofőr úgy gondolta, átfér még előtte. Hát nem sikerült, az éppen érkező MIXa 850-es pályaszámú szerelvény pont elkapta a kamion hátulját. A szerelvény bal fényszórója leszakadt, bal eleje könnyebben sérült. A kamion viszont megállás nélkül elhajtott, de a vezető hölgy felírta a kamion rendszámát, a környék tele forgalom figyelő kamerákkal, így esélye sincs a kamionosnak. A HÉV-en senki nem sérült meg, de a forgalom megbénult, pótlóbuszok álltak be. A megsérült szerelvény helytelen oldalon visszatolt saját erőből, ugyanis a 86-os tigris segélymozdony üzemképtelen” írta e-mailjében olvasónk, Bíró Gyula, aki fotókat is küldött a balesetről.

A félszemű 850-es. (fotó: Bíró Gyula)

A 2-es főút nógrádi elágazójánál két személyautó ütközött össze. Az egyik autó árokba sodródott és fának ütközött, a három sérültet a tűzoltók szabadították ki. A negyedik sérült a másik autóban utazott.

Egy súlyos és két könnyebb sérültje van a Pest megyei Dömsöd határában az 51-es úton hajnalban történt balesetnek, amelyben kisbusz és személyautó karambolozott mondta el az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. Németh Cecília hozzátette, a személyautó vezetőjét, egy 38 éves férfit súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállított a baleseti intézetbe. Az autó utasa, valamint a másik sofőr könnyebb sérülésekkel a budapesti Merényi kórházba került megfigyelésre. A baleset miatt a helyszínelés idejére a rendőrség lezárta a fél útpályát az 51-es út 49-es kilométerénél és emiatt a környéken átmenetileg lelassult a forgalom.

Tíz-tizenöt percet késtek a vonatok a BudapestHatvanMiskolc vasútvonalon, a menetrend szerinti közlekedés kora délelőtt állt helyre. Hajnali 3 óra 40 perckor Aszód és Gödöllő között nagy fa dőlt a vasúti pályára. Személyi sérülés nem történt, de az érintett szakaszon állt a vasúti közlekedés. A forgalom reggel megindulhatott, miután 5 óra 40 perckor eltávolították a sínekre borult fát.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek