Hibrid mozdony és nyuszivonat

iho   ·   2013.03.28. 11:45

Szilvásváradon a megkésett szezonnyitót március 29-én, pénteken tartják meg. Bemutatkozik a hazai kisvasutak új hibrid mozdonya, húsvét vasárnap és hétfőn nyuszisimogatóval és tojáskereséssel bővül a program. A Mátravasúton vasárnap és hétfőn 9.45-kor, 11.45-kor, 13.45-kor és 15.45-kor indul Gyöngyösről Mátrafüredre gőzvontatású vonat. Ugyanezen napokon Szalajkaháztól kincskereső túra indul, Gyöngyösről a 10.50-kor vagy a 14.50-kor induló vonattal lehet ideutazni.

Királyréten a Morgó gőzös közlekedése és a hajtánypályán rendezendő tojáskereső verseny, Felsőtárkányban nyuszisimogató várja az ifjabb utasokat. Indul a szezon Kemencén, a hétvége mindhárom napján nyuszisimogató, vasárnap kézműves-foglalkozás, arcfestés és tojáskeresés színesíti a nyitóprogramokat.

Gemencen és Csömödéren különvonatok járnak, Pálházán és Almamelléken tavaszköszöntő vonatozás és egyéb húsvéti programok lesznek.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit. 

Vasút Nagyvasút

Smart Train Lease GmbH: lízingeljünk regionális vonatokat!

iho/vasút   ·   2024.02.19. 11:00

Akkumulátoros, hidrogén és villamos motorvonatok bérlését ajánlja a Siemens új leányvállalata. A Smart Train Lease GmbH kezdetben Németországban kínálja ezt a bérleti modellt. Középtávon egész Európára tervezi a szolgáltatás kiterjesztését. Elsőnek Mireo Smartokat.