Hogyan ápoljuk a WPC kerítéseket?

iho   ·   2023.08.15. 12:00

Ha végre valahára sikerült az álom WPC teraszt vagy kerítést kiépítened, akkor már csak egyetlen teendőd lesz; időt kell szakítanod az anyag tisztítására is. Nem kell aggódnod, egy ilyen kerítés nem igényel csiszolást vagy festést, de koszolódni biztosan fog, ezt megakadályozni nem, maximum helyrehozni tudjuk. A következő cikkben most eláruljuk neked, hogy milyen tisztítószerekkel végezheted el hatékonyan ezt a munkát. 

Ezt érdemes tudni a WPC anyagról

A WPC egy természetes hatást keltő anyag, ami leginkább a fára hasonlít. Ez nem véletlen, mivel a WPC a műanyag és a fa keveréke. Szerencsére sajátos szerkezetének köszönhetően sokkal ellenállóbb a fánál, ráadásul a tisztítása is roppant egyszerű. A WPC Nagyker oldalán többek között arról is tájékozódhatunk, hogy hogyan történik a WPC teraszburkolat ápolása

A WPC teraszburkolatként és kerítésként is megállja a helyét, ráadásul a fával ellentétben ez az anyag nem korhad, nem szálkásodik, és sem a fagy, sem az UV-sugárzás nem teszi tönkre. Gyakorlatilag 10-20 évig hasznosíthatjuk. 

Ezeket a termékeket könnyen telepíthetjük, arról nem is beszélve, hogy a környezetvédelmi szempontoknak is eleget tehetünk, ha ezen produktumokat választjuk. A WPC anyagok újrahasznosított anyagokból készülnek, és a gyártás is abszolút környezetbarát módon történik. 

Mivel ápolhatjuk helyesen a WPC kerítéseket?

Beszerezhetünk speciális, az anyag tisztítására tervezett szereket, amelyek mélyrehatóan fejtik ki hatásukat. A segítségükkel eltávolíthatjuk a szennyeződéseket, a koszt. Képesek megőrizni a természetes kinézetet, ugyanakkor nem támadják az érintett felületet. 

A kerítésápolás során praktikus eszköz lehet még a nagynyomású mosó is, arra azonban figyelnünk kell, hogy kizárólag alacsony nyomásra állítva használjuk! Amennyiben megkopott felületekről van szó, érdemes a tisztítást követően WPC olajjal is bekenni azt. A tisztítás és ápolás előtt minden esetben távolítsuk el a nagyobb szennyeződéseket a felületről!

Mire való a WPC ápoló olaj?

A WPC ápolás egyik legfontosabb eszköze a természetes olajokból készült, vízbázisú olaj, amely selyemfényű bevonattal látja el a felületet. Nem csupán annak színét mélyíti el, de véd az időjárási viszontagságok ellen is. 

Tilos zsíros, piszkos, poros felületen alkalmazni, hiszen így annak befeketedését érjük majd el! Olajozás előtt érdemes tisztítószerrel lemosni a kerítést, aztán egy ecset vagy henger segítségével, egyenletes, vékony rétegben vigyük fel rá az olajat!

A mennyiséget a felület felszívóképessége határozza meg. A bekenést követően 2-3 órát szükséges várni a használatbavétel előtt, s körülbelül egy nap múlva lesz látható az eredmény.

A WPC tehát csupán minimális törődést igényel, de ezeket a folyamatokat ne hagyjuk ki, így sokkal szebb, fényesebb lesz az anyag felülete!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek