Hogyan szerezz örömet egy NBA szurkolónak?

iho   ·   2019.11.13. 10:05

(x)

Mi az a tevékenység, ami kifejezetten felvillanyozó egy szurkoló számára? A válasz a meccsnézés. Valószínűleg a legnagyobb fanok kiutaznak egy-egy mérkőzésre, de a többségnek ez egy bakancslistás dolog, és ideig-óráig megelégszenek azzal, hogy a TV előtt ülve figyelhetik kedvenc csapatukat. Ilyenkor képesek tetőtől talpig beöltözni kedvenc csapatuk vagy játékosuk mezébe, baseball sapkát és kosaras cipőt húznak, lengetik a zászlót, és egy korsó hideg sört vesznek kezükbe.

Novemberben kezdődik az ünnep

Az NBA alapszakasza novemberben elstartol, a liga két fő csoportjában megkezdődnek a meccsek, közben befejeződik a játékosok igazolása, és sor kerül az All Star-gálára is február közepén. Itt küzd meg egymással hagyományosan Kelet és Nyugat, majd kiosztásra kerül a legértékesebb játékos díja is. Az utóbbi években történtek ugyan változások a lebonyolításban, de a lényeg, hogy a szurkolók, a játékosok és az újságírók szavazzák meg, kik lépjenek pályára csapatkapitányként, majd ők összeállítják saját csapataikat.

Nem véletlen, hogy a sportág “krémje” milliókat csalogat a TV képernyők elé. Akik az első mérkőzésektől kezdve figyelemmel kísérik a szezont, bizonyára karácsonykor is árgus szemekkel nézik kedvenceiket. Apropó karácsony… Mi mással lehetne örömet szerezni egy Los Angeles Lakers, Chicago Bulls vagy egy Indiana Pacers szurkolónak, ha nem egy mezzel? A WCC Shop-nál kapható mezekkel biztosan kitűnsz majd a tömegből, de az ikonikus Air Jordan kosaras cipők is felbukkannak az oldalukon.


Ki lesz a bajnok?

Az alapszakasz küzdelmei után áprilisban a rájátszásé a főszerep, melynek párosításaiban az alapszakaszban elért eredmények alapján csapnak össze a csapatok. Az első a nyolcadik helyen lévővel, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal és végül, de nem utolsó sorban a negyedik az ötödik helyen lévővel. Egyenes kieséses küzdelmek ezek, melyek végén főcsoportonként csak a legjobb kerül a döntőbe, melyre júniusban kerül sor. Az NBA győztes csapata a Larry O’Brien bajnoki trófeáját gyűjti be, míg a játékosok a bajnoki gyűrűt szerzik meg. Az egész szezonbeli teljesítményt figyelembe véve egy kosaras megkapja a döntő “legértékesebb játékosának” járó címet, melyet 2019-ben a Milwaukee Bucks sztárjának, a görög Giannis Antetokounmpo-nak ítéltek oda.

A sport talán legismertebb neve Michael Jordan, aki pályafutása során 14 idényben játszott, ebből hatszor bajnok lett, minden alkalommal All Star kiválasztott, szintén hat alkalommal lett a rájátszás és a döntő legjobb játékosa. Az év legértékesebb játékosának járó címet öt alkalommal “zsákolta” be. A Chicago Bulls és a Washington Wizard-beli játékával milliós rajongótáborra tett szert a világon, és elképesztő teljesítményével hozzájárult ennek a csodálatos labdajátéknak a népszerűvé tételéhez világszerte.

Kapcsolódó hírek