Huszonöt távolsági buszra írt ki pályázatot a Volánbusz

MTI/iho   ·   2022.05.23. 15:35
00_volanbusz_fiatalit

Folytatódik az állami autóbuszpark megújítása: huszonöt új, korszerű, EURO 6 környezetvédelmi besorolásnak megfelelő motorral felszerelt, kéttengelyes, szóló autóbusz beszerzésére írtak ki közbeszerzési eljárást.

A Volánbusz a most megjelent pályázaton távolsági kivitelű,

  • minimum 49 utas szállítására alkalmas,
  • légkondicionált,
  • elektronikus utastájékoztatási rendszerrel,
  • az ülések felett egyedileg szabályozható lámpa- és légbefúvószettekkel,
  • dönthető és szélesíthető, fejtámlával és állítható lábtartóval, biztonsági övvel és kartámasszal rendelkező utasülésekkel felszerelt,

valamint legalább EURO 6 környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, minimum 320 kilowatt teljesítményű motorral rendelkező autóbuszok gyártóinak ajánlatait várja 2022. június 20-áig.

Közölték: a Volánbusz 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjában a 2021 végéig lezárt beszerzésekkel csaknem 1800 új és újszerű autóbusz állt, illetve áll forgalomba. Idén további ezer új jármű beszerzését tervezik. A jelentős jármű-fiatalítás eredményeként az év végéig a vállalat teljes autóbusz-állományának negyvenöt százaléka megújulhat, és a flotta átlagéletkora nyolc évre csökkenhet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.