Idén is Mikulás-vonat Miskolc és Lillafüred között

MTI   ·   2011.11.21. 16:15
Az alapítvány immáron kilencedik alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Mikulás-vonatot, a szerelvény november 24-től december 13-ig közlekedik a lillafüredi kisvasút a miskolci Dorottya utcai végállomásáról a Mikulás lillafüredi mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a télapóval is találkozhatnak a kicsik. 

Az alapítvány közlése szerint a Mikulás-vonatot és annak programját elsősorban tíz év alatti gyermekeknek találták ki, mert főleg nekik jelent a mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített vonat, a környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít.

A Mikulás-vonat nem hétköznapi utazást jelent a kisvasúton, hanem felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világába.

A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra.

Lillafüreden a Mesebirodalom kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban, mesébe illő díszletépületekkel kialakított helyszíneken.

Kapcsolódó hírek