Így alkalmazhatjuk a LED világítást a fürdőszobában

iho   ·   2020.07.10. 15:23

(x)

A cikkben tehát a fürdőszobai LED világítás előnyeire hívjuk fel a figyelmet. Mindemellett konkrét tippeket is adunk, legyen szó akár általános, akár tükörrel kapcsolatos, akár a kiegészítő világítási megoldásokról.

Amennyiben a fürdőszoba általános világítását szeretnénk LED lámpatestekkel megoldani

Gyakorlatilag minden egyes fürdőszobában megtalálható egy olyan mennyezeti vagy fali lámpatest, ami a helyiség általános világításáért felel. Amennyiben ezt a lámpát LED izzóval látjuk el, úgy többféle előnyre is szert tehetünk.

A LED világítás ugyanis kevesebb energiát fogyaszt, miközben minőségben és mennyiségben is szintlépést jelent a hagyományos izzókhoz képest. Ráadásul sokkal hosszabb a várható élettartama, emiatt nem kell a folytonos izzócserék miatt aggódni.

Mindössze arra érdemes odafigyelni, hogy a fürdőszobai környezet párával és nedvességgel jár együtt. Emiatt csakis a megfelelő IP védelemmel ellátott fényforrások alkalmazása javasolt, amelyek képesek garantálni a biztonságos működtetést.

A LED fényforrások tökéletesen alkalmasak a tükör megvilágításához

A tükör hatékony megvilágítása roppant hasznos lehet a reggeli sminkelés, borotválkozás és készülődés során, de egy esti arcápolási rutin közben sem jelent éppenséggel hátrányt. Minél inkább minőségi fények állnak rendelkezésre, ezek a tevékenységek annál kényelmesebben végezhetők.

Amennyiben a tükör megvilágítását LED technológia segítségével oldjuk meg, úgy könnyedén kimaxolhatjuk a benne rejlő lehetőségeket. Ne lepődjünk meg azon, hogyha a fürdőszoba általános világítását nem is akarjuk majd mindig felkapcsolni, hiszen a tükör által kibocsátott fények is tökéletesen elegendőnek bizonyulhatnak.


Kiegészítő és dekorációs LED világítás a fürdőszobában

A fürdőszobai lámpának nem feltétlenül csak a funkcionalitás szempontjait kell kielégítenie. Szerencsére rendelkezésre állnak ugyanis olyan dekorációs fényforrások, amelyekkel tökéletes hangulat varázsolható ebbe a helyiségben is.

Az egyik legjobb opciót erre a célra a modern LED szalagok kínálják. Olyan 1-2 milliméter vastagságú öntapadós fóliákról van szó, amelyeknek az üzembe helyezése nem igényel villanyszerelői segítséget.

Ráadásul konnektoros megoldással, illetve kézi kapcsolóval egyaránt meg tudjuk oldani a vezérlésüket. Leginkább az élek környékén célszerű elhelyezni ezeket a LED szalagokat, mert az előnyeik a mennyezet és a fal, valamint a fal és a padló találkozásánál tudnak igazán erőteljesen érvényesülni.

Kapcsolódó hírek