Ilyen volt az idei Kék Szalag

MTI/iho   ·   2014.07.12. 15:00
kszalag0

Több mint három órával megjavítva saját rekordját, a Fifty-Fifty nagy fölénnyel nyerte a 46. Kékszalag Audi Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyt.

Vitorlázzon velünk hatalmas képgalériánkban! (fotó: MTI)

A Józsa Márton kormányozta kétárbocos katamarán gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, 7 óra 14 perc körüli idővel diadalmaskodott – a hivatalos időt később állapítják meg. A Fifty-Fifty 2012-ben 10:34 órás idővel ért el új csúcsot, megdöntve akkor a Nemere II 1955 óta élő, 10 óra 40 perces rekordját. Az üldözők közül az osztrák Andreas Hagara vezette Naturaqua és a Nagy R. Attila irányította Team Black Jack még nem érte el a tihanyi szorost. A címvédő és 11-szeres győztes Litkey Farkas irányította Evopro Katamadár kénytelen volt feladni a versenyt, mert az orrmerevítőnél elszakadt egy kötél, ennek következtében több alkatrész is megsérült, a hibát nem lehetett a vízen kijavítani. A jó szélben 522 hajó vágott neki 9 órakor a Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Keszthely–Balatonfüred 155 kilométeres távnak Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek