India: helikopter zuhant a dzsungelbe

iho/repülés   ·   2011.10.19. 21:36

A felderítő repülést végrehajtó géppel Ranchiból Chaibasába tartottak, amikor a helikopter a Khunti-erdőbe zuhant. A gépen két pilóta, A. Thomas és S. P. Singh kapitányok, illetve a fedélzeti technikus, Manoj Kumar Swain a Kolad településtől nem messze földnek ütközött gépben veszítették életüket.

A szemtanúk elmondása szerint a különös zajokat kiadó gép legalább egyik hajtóműve még a levegőben kigyulladt. A Kalaikunda légitámaszpontról az indiai légierő indított kutató-mentő helikoptert, de sajnos már nem volt rá szükség.

A rendőrség beszámolója szerint a gép teljesen kiégett és összetört, darabjai a becsapódás miatt nagy területen, 200 méteres körzetben szóródtak szét. A fedélzeti adatrögzítő berendezést megtalálták és elszállították. Az eddigi információk szerint a 2000 láb, csaknem 600 méter magasságban repülő helikoptert nem a térségben tevékenykedő maoista gerillák lőtték le.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.