Indulnak a pireuszi fuvarok

iho   ·   2014.06.13. 21:15
00kicsi

Az elmúlt hetekben megérkezett az első öt, Kínából a görögországi Pireusz kikötőjén át Magyarországra árut szállító szerelvény. Az április végétől folyamatosan érkező konténervonatokat a DB Schenker közlekedtette, Magyarországon a Rail Cargo Hungaria Siemens Taurus gépei vontatták. A rakományt Győrből közúton szállították tovább Szlovákia felé. A hatodik vonat indulása június 16-ára várható, magyar tranzittal Csehország lesz az úticél. A jövőben várhatóan minden héten indulnak konténervonatok ezen az útvonalon.

(forrás: MÁV Zrt.)

Pireusz kikötője a kínai állami tulajdonban levő COSCO (China Ocean Shipping Company) társaság irányítása alatt van, és az utóbbi időben komoly fejlesztéseket hajtottak végre. Az üzemeltetési jogot a kínai cég 2009-ben szerezte meg, szerződésük harmincöt éves időtartamra szól. A tranzitútvonal jelenlegi szűk keresztmetszete a 374 kilométeres Budapest–Belgrád szakasz, amelyből a szerb fél eddig negyven kilométernyit modernizált, a teljes vonal kétvágányúsítása és 160 kilométer per órás legnagyobb sebességre kiépítése a hét-nyolc órás menetidőt három és fél órásra csökkentené – áll a MÁV Zrt., a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a DB Schenker közös sajtóközleményében..

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek