Ingyenesen lehet wifizni Zalaegerszegen

MTI   ·   2020.02.10. 18:55
400px_diszter_zalaegerszeg

2014-ben a diákok szervezeteinek kérésére a Dísz téren indult el először ingyenes wifi-szolgáltatás, később a belvárosi nagyrendezvények idején több utcányira bővült ez a rendszer, mostantól azonban a teljes belváros lefedettségét megoldották. A városközpont egy kilométeres átmérőjű körében indult el hétfőn a szolgáltatás.

A Smart City program részeként a Dísz tér után a zalaegerszegi belváros egy kilométer átmérőjű körzetében építették ki a wifi-hálózatot (kép forrása: itcafe.hu)

A város a Smart City program megvalósítására a települési operatív program részeként 200 millió forintot fordít, amiből telefontöltésre alkalmas okospadokat is kihelyeznek az idén, illetve készül egy városi mobilapplikáció, ami a helyben élők ügyintézését és a turisták tájékozódását egyaránt szolgálja majd.

Szintén ebben az évben digitális infótornyokat is elhelyeznek a város több pontján. Az interaktív tájékoztatási rendszer érintőképernyős kijelzőkkel segíti majd az informálódást. A wifi-hálózatot kiépítő Zalaszám Informatikai Kft. nyilatkozata szerint a zalaegerszegi belváros területén több mint ötven eszközt helyeztek ki, amelyekre egyenként 30-40 ember tud biztonságosan egyszerre rákapcsolódni. Egy-egy eszköz maximum kétszáz megabites letöltési sebességet biztosít azoknak, akik rákapcsolódnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.