Innovatív műanyag tárolók, mint a termékcsomagolási problémák ellenszere!

iho   ·   2022.06.24. 11:35
00_muanyag_tarolok

A vállalatok a megfelelő tárolási megoldások használatával sokkal könnyebbé tehetik az árucikkek mozgatását, szükség szerinti cseréjét és azok rendszerezését anélkül, hogy rengeteget kellene költeni rá. Ha termékcsomagolással kapcsolatos dilemmánk van, az újrahasznosítható műanyag ládák és konténerek nagy eséllyel megoldhatják problémánkat – cikkünkben összeszedtük a legfontosabb előnyeit.

Hatékonyabban használható fel a tér

A műanyag tárolók és konténerek széles méretválasztékban állnak rendelkezésre, és típustól függően hatékonyabban térhasználatot tesznek lehetővé raktározás és szállítás során egyaránt. Ha raktárkapacitásaink szűkösek, az egymásra halmozható plasztik rekeszek segítségével például rengeteg helyet spórolhatunk meg. Ugyanez a helyzet egy összecsukható logisztikai láda esetében is – gondoljunk bele, hogy mekkora teret szabadíthatunk fel velük a visszaút során vagy a raktárban!

Megvédi a terméket a sérülésektől

Ha valóban szeretnénk megvédeni a termékek integritását, felejtsük el a faládákat és kartondobozokat! A fából készült tárolók idővel megvetemednek, a karton változatokra pedig ideig-óráig lehet számítani. A minőségi műanyagból készült tárolók azonban hatékonyan óvják az árucikkeket a sérülésektől és szennyeződésektől, legyen az gyümölcs vagy gyógyszer. Fedő hiányában egymásra is rakhatjuk a plasztik dobozokat, így megakadályozhatjuk tartalmuk károsodását.

Hosszútávú tárolási megoldást kínál

Ellentétben a fából vagy kartonból készült dobozokra, a műanyag tárolók hosszú élettartammal rendelkeznek, és több száz alkalommal felhasználhatók. A plasztik rekeszek és konténerek ellenállnak a szélsőségesebb időjárási körülményeknek is. Tartós, könnyű ám nagy sűrűségű anyaguknak köszönhetően nem okoz gondot sem az eső, sem az UV sugárzás, sem pedig a kisebb-nagyobb fizikai behatások. Ráadásul sima belső faluknak köszönhetően rendkívül könnyen tisztíthatók, amely azon iparágak esetén különösen fontos, ahol szigorú higiéniai előírásoknak kell megfelelni.

Egyes piaci szereplők, mint például a Schoeller Allibert többutas csomagolásokat előállító vállalat ráadásul száz százalékban újrahasznosítható műanyagból állítja elő minőségi tárolóit. A használatukkal így minimálisra csökkenthető a plasztikhulladék termelődése, és hozzájárulhatunk a körforgásos gazdaság elterjedéséhez.

Javítja a készletgazdálkodást

Ha vállalkozásunk részeként sok kisebb tárgyat, pl. csavarokat vagy szögeket tárolunk, a plasztik tárolók és tálcák nagymértékben leegyszerűsítik azok rendszerezését. Csak címkézzük fel a műanyag dobozokat tartalmának azonosítása érdekében, és legközelebb sokkal gyorsabban megtalálhatjuk a szükséges alkatrészeket – így kiküszöbölhetjük a felesleges leállásokat. Nem is beszélve arról, hogy a készletek is jobban nyomon követhetők, amivel megelőzhető a termékek idő előtti kifogyása.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek