Iparvágány a Claas Hungária gyárában

MTI   ·   2011.10.10. 18:03
Egy iparvágányt adtak át és egy kutató-fejlesztő bázis alapkövét tették le hétfőn a Claas Hungária Kft. törökszentmiklósi gyárában.

A 100 százalékos német tulajdonú Claas Hungária Kft. termékeit elsősorban vasúton juttatja el a világ minden tájára, ezért az iparvágány létesítése nagy jelentőségű a gyár számára - mondta Winkler Viktor a cég ügyvezetője a helyszínen.

A infrastruktúra-bővítés a város közreműködésével valósult meg, és a Budapest-Záhony vasúti fővonalhoz csatlakozó iparvágányt a Claas mellett a település ipari parkjában lévő, valamint a jövőben oda költözni kívánó vállalkozások is használhatják.

A végpont építése a Claas telepe mellett: jobbra az új rakodórámpa, és a két – használt aljakra fektetett – vágány
A Claas másik fejlesztése egy kutató-fejlesztő bázis lesz, amelynek az alapkövét szintén a vállalati rendezvényen tették le. A bázis annak a projektnek a keretében készül majd el, amelyet az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a magyar kormány és az Európai Unió egy sikeres pályázat nyomán - 33 százalékos részaránnyal - 354 millió forinttal támogat.

A projekt révén 16 új munkavállalót, köztük tervező mérnököket vesznek fel. A tervező irodával, tesztpályával rendelkező létesítmény lehetővé teszi, hogy a cég egy helyre vonja össze a fejlesztési feladatokat.

A Claas cég törökszentmiklósi telephelyét 1997-ben vette a Szolnoki Mezőgép Rt.-től. 1999 óta ott gyártják a Claas összes forgódobos fűkasza típusát, 2000 őszétől pedig saját fejlesztésként egy, szalma és siló körbálázó majd fóliázó bálacsomagoló előállítását kezdték meg. 2003 novemberében 1,6 millió eurós beruházással új szerelőcsarnokot adtak át, a 6 ezer négyzetméter alapterületű ipari létesítményben kombájnokhoz vágóasztalokat, fűkaszákat és körbálázókhoz bálacsomagolókat gyártanak.

Kapcsolódó hírek