Iparvágányt épít a győri ipari park

MTI   ·   2013.04.19. 00:01
A beruházáshoz szükséges rendeletmódosításokat legutóbbi ülésén hagyta jóvá a kisalföldi megyeszékhely közgyűlése. Az ülésen elhangzott: uniós pályázati forrásból teremtenék elő a 762 millió forintos költség nagyobbik hányadát. Ugyanakkor a képviselők nagy többséggel megszavazták, hogy a beruházással kapcsolatos kiadások fedezésére emeljék meg 222 millió forinttal a társaságot tulajdonló városüzemeltetési cég, a Győr-Szol Zrt. törzstőkéjét. Az előterjesztés emlékeztet arra, hogy a keleti irányba, azaz az ipari park felé 1,9 kilométerrel meghosszabbítani tervezett sínpár az 1990-es években épült, azóta működik; a fejlesztést a park bővítése teszi szükségessé.

A Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. tervei szerint májusban indulhatnak a munkálatok, amelyek eredményeként várhatóan augusztusban indulhat meg a forgalom az új szakaszon. A vágányok így egészen a most épülő, a nyáron avatandó Audi logisztikai park szomszédságáig futnak majd. Az elképzelések szerint több jelentős vállalatnak nyújt közvetlen vasúti csatlakozási lehetőséget a iparvágány, de azok a gazdasági társaságok is igénybe vehetik a közös rakodóhelyeket, amelyeknek nincs közvetlen csatlakozási lehetőségük.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.