Irány a balatoni hajózás napja!

MTI/iho   ·   2014.09.19. 08:27

Kecskésné Horváth Tünde, a hajózási társaság munkatársa az MTI-nek elmondta, a korábbi években csak a cég dolgozóinak és családtagjainak tartották meg a balatoni hajózás napját, mostantól azonban nyilvánossá teszik az eseményt, ezzel is színesítve az őszi Balaton programkínálatát.

Szombaton déltől többféle hajós program közül lehet választani: lesz sétahajózás a Szaturnusz kalandvitorlással és a Tünde nosztalgiahajóval, gyerekhajó gyermekműsorral és élményhajózás gyorshajóval.

Délután koncertet tartanak a siófoki hajóállomásról induló kompon, amelyen a The Carbonfools játszik. Délután a kikötőben bemutatókat tart a Magyar Honvédségi járőrnaszádja, a vízimentők sürgősségi mentőhajója és a Balatoni Vízirendészet rendőrségi motorosa, valamint a szárazföldön a tűzoltók.

A balatoni hajózási szezon hivatalosan október 5-én véget ér, de ha az időjárás engedi, akkor az önkormányzati tulajdonban lévő társaság tovább üzemelteti több menetrendszerinti hajójáratát és sétahajóját is az októberi hétvégeken.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek