Irányítsd az életed! Irányítsd a légteret!

iho/repülés   ·   2018.03.09. 15:42

Az állásbörzék napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen ez az a helyszín, ahol a munkakereső és munkaadó személyesen is tud találkozni, hogy közösen beszéljék át a lehetőségeket és elvárásokat. A HungaroControl idén is részt vesz a két legnagyobb állásbörzén, ahol a tavalyi nagy érdeklődés után idén is sok érdeklődőre számítanak.

„A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy egyre népszerűbbek a fiatalok körében is a légiforgalmi irányítói, valamint az ehhez köthető szakmák. Az állásbörzéken céltudatos fiatalokkal találkoztunk, akik már konkrét elképzeléssel fordultak HR specialistáinkhoz” – mondta el Elek Andrea, a HungaroControl HR vezetője.

A légiforgalmi irányítás a fiatalok körében presztízsszakma, mivel különleges kihívásokkal teli, valamint keveseknek adatik meg, hogy részesei legyenek ennek a világnak. A szakemberek óriási felelősséget vállalnak napról napra, hiszen az ő kezükben van az utasok és a repülők biztonsága, egészen a hajtóművek beindításától a magyar légtér elhagyásáig. Mindezért a vállalat kiemelten elismeri a kollégákat, hiszen folyamatos képzési és továbbtanulási lehetőséget biztosít számukra, valamint a felelősséghez mérten a bérezésük is kiemelkedően magas Magyarországon.

„Már középiskolásként légiforgalmi irányító szerettem volna lenni, azóta is eszerint alakítom a tanulmányaimat” – mondta el az egyik pályázó. „Az állásbörzén egy légiforgalmi irányítótól számos kulisszatitkot megtudhattunk, valamint tökéletesen átadta azt az életérzést, ami nem csak magával ragadó, de motiváló is: a gyors és pontos döntéshozatali szituációk, a felelősség, az engedélyek és tájékoztatások, és természetesen az irányítással járó kihívások. Alig várom, hogy tanulmányaim befejeztével én is beadjam a jelentkezésem!”

A légiforgalmi irányítóknak olyan high-tech eszközöket is irányítaniuk és kezelniük kell, melyekkel más munkahelyeken aligha találkozhatnak a pályázók. A professzionális informatikai hátteret a MATIAS, Európa egyik legkorszerűbb speciális szoftvere biztosítja. A technikai eszközök mellett azonban az irányítónak az érzékszerveire és kitartó figyelmére is hagyatkoznia kell: a kitűnő koncentrációs készség, a hidegvér és a jó tájékozódás elengedhetetlen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek