Iskolára zuhant egy repülőgép a Fülöp-szigeteken

iho/repülés   ·   2011.12.10. 11:42

A két hajtóműves, légcsavaros, dugattyúmotoros repülőgép Manilából a Mindoro-szigeten lévő San Jose városába tartott, de nem sokkal a felszállás után lezuhant Paranaque külváros iskolájára. A gép a lezuhanást követően kigyulladt, a tűz pedig gyorsan átterjedt a környező épületekre. Eddig tizenhárom halálos áldozatot találtak, de a megégett holttestek azonosítása nehézkes. A gép két pilótája, Timoteo Aldo és Jessie Kim Lustica is életét veszítette.

Ramon Gutierreztől, a Fülöp-szigeteki civil repülési hivatal vezetőjétől az AFP úgy értesült, hogy az RC-P824-es lajstromjelű gép felszállás után nem sokkal hajtóműproblémák miatt vészjelzést küldött. A gép engedélyt kért a visszatéréshez és a kényszerleszálláshoz a manilai Ninoy Aquino nemzetközi repülőtérre, de már nem érte el a leszállópályát, s eltűnt a radarképernyőről.

Egy helyi lakos elmondása szerint az iskola épületében éppen karácsonyi ünnepséget tartottak, ezért a gyerekek nem a tantermekben, hanem az épület másik felében, egy nagyobb teremben voltak, így nem rájuk zuhant a füstöt húzó hajtóművel süllyedő repülőgép.

A baleset következtében a gép kigyulladt, a gyorsan terjedő tűz miatt több ezer embernek kellett elhagynia otthonát, mondta Florencio Bernabe, Paranaque polgármestere.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.