Isonzó Expressz 2017: a vonat, amiről négy ország beszél

iho/vasút   ·   2017.05.01. 18:45
isex2017_beharang0

Idén nyarán az Isonzó Expressz újra útnak indul Ausztrián keresztül Szlovéniába és Olaszországba, az első világháborús frontok déli szakaszára, az Isonzó völgyébe. A különvonatot az Indóház, a MÁV Nosztalgia Kft., a Budakeszi Kultúra Alapítvány, a Honvédelmi Minisztérium, valamint a Nagy Háború Kutatásért Közhasznú Alapítvány összefogása hozta létre első alkalommal 2015-ben. Az ötnapos utazás nagy sikerrel zárult 2016-ban is, és ennek eredményeként 2017-ben is megismételjük, új programokkal, látnivalókkal bővítve.

  • Időpont: 2017. július 16–20.
  • Időtartam: 5 nap / 4 éj
  • Utazás: Különvonattal Budapest–Nova Gorica–Budapest útvonalon (a MÁV Nosztalgia élményvonatával)
  • Elhelyezés: Választás szerint három- vagy négycsillagos szállodában Nova Goricában
  • Ellátás: svédasztalos reggeli (igény esetén svédasztalos vacsora)
  • Idegenvezetés: A csoporttal idegenvezetők és a helyszínt jól ismerő történészek utaznak Budapestről.
  • Vízum: Nem szükséges. Az utazáson érvényes útlevél vagy személyi igazolvány birtokában lehet részt venni.

Minden további részlet a vonat honlapján és a Facebookon!

Az Orfeum-kocsiban Csík János és barátai zenélnek: Csík János Kossuth-díjas népzenész ezúttal egy kifejezetten az Isonzó Expresszre összehívott zenekari formációval áll a közönsége elé – az utasokra így szívet-lelket melengető zenei élmény és zenei kalandozás vár az első világháborús katonadalok felelevenítésével, neves zenészegyéniségek sajátos előadásában. Csík János magával ragadó személyisége, Kacsó Hanga Borbála fiatal népdalénekes minden hallgatóját megigéző hangja és a hangszereik virtuóz mestereiként játszó zenész társaik jelentik a garanciát egy utazás közbeni csodás zenei együttlétre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek