Isuzu tesztbusz a fővárosban

iho/közút   ·   2023.03.02. 09:00
bkv_isuzu

Március 1-jétől a BKV egy Isuzu Citibus dízel üzemű autóbuszt tesztel a 27-es és a 39-es vonalakon. Üzemeltetési szempontból hasznos adatokkal szolgálhat a hozzáveőlegesen három hetes járműteszt  előre is köszönik az utasok véleményét!

A tesztbusz Kelenföldről áll forgalomba a következők szerint:

  • március 1–4., 27-es vonal (Móricz Zsigmond körtér–Citadella–Sánc utca),
  • március 5–10., 39-es vonal (Batthyány tér–Kissvábhegy)
  • március 11–19., 27-es vonal (Móricz Zsigmond körtér–Citadella–Sánc utca).

A jármű mozgása és menetrendi indulási időpontjai a Budapest Go utazástervező online térképes felületén követhető.

Maga az Isuzu Citibus kilenc és fél méter hosszú, három ajtós, a második ajtóig alacsonypadlós kialakítású. Befogadóképessége 62 fő (24 ülő- és 37 állóhely plusz egy kerekesszék). Euro-VI-os Cummins erőforrással és automata Allison nyomatékváltóval szerelt.

A BKV továbbra is számít utasai véleményére, ezért a közlekedési cég azt kéri, tapasztalataikat osszák meg velük a bkv@bkv.hu e-mail címen. Kérik, hogy figyeljék meg az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőségeket, de fontos szempont lehet az utazás során tapasztalt komfortérzet, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is. Felhívják a tisztelt közönség figyelmét arra is,  hogy az autóbusz egy  demó jármű, ezért a külső- és belső színvilága, utastájékoztatása eltér a Budapesten megszokottól.

A korábbi években megszokottól eltérően a tesztjármű használata nem ingyenes, a BKK Zrt. normál díjszabása szerint vehető igénybe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek