Itt a bajai busz! De csak kártya van nálam... Nem gond!

iho/közút   ·   2023.01.27. 09:00
00_volanbusz_bankkartya

Pilot jelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság január 30-ától február 26-áig tíz autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket.

A személyszállítási szolgáltatások hatékonyabb ellátását célzó integrált utastájékoztatási, jegyértékesítési és forgalomirányítási rendszer (Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer, HKIR) fejlesztését célzó projektben a Volánbusz autóbusz-állományát fedélzeti eszközökkel látták el. Ezek funkcióinak bővítésével január 30-ától február 26-áig – pilot működés keretében – a bankkártyás fizetés is lehetővé válik egyes járműveken.

A Volánbusz tíz, a Baja–Budapest vonalon közlekedő, tavaly forgalomba állított Mercedes-Benz Intouro M autóbuszon vizsgálja pilot üzemben a szolgáltatást. A bankkártyás fizetés lehetősége tovább növeli az új buszok szolgáltatási színvonalát. Az érintett vonalon közlekedő további járműveken egyelőre nem lesz lehetőség bankkártyás fizetésre.

A társaság bízik abban, hogy a bankkártyás fizetési lehetőség bevezetését célzó projekt is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

A Volánbusz azt kéri az utasoktól, hogy a pilot időszak alatt segítsék az autóbusz-vezetők munkáját: a jegy megváltásakor jelezzék előre bankkártyás fizetési igényüket. A pilottal kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat a kartyasfizetes@volanbusz.hu elektronikus levélcímen várják.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek