Itthon is felülvizsgálják a drónokra vonatkozó szabályokat

MTI/iho   ·   2015.05.30. 16:15
drones0

Ezt a tárca vezetője Volner János jobbikos képviselő azon írásbeli kérdésére közölte, amely azt firtatta, nem gondolja-e úgy a fejlesztési miniszter, hogy fontos lenne még azelőtt végezni a magyar dróntörvény kidolgozásával, hogy baleset történik.

Kis testvér többnyire csak szemmel tart...

Seszták Miklós válaszában jelezte, olyan jogszabályi környezetet kívánnak megteremteni, amely biztonságos műszaki felhasználást tesz lehetővé és mások jogsérelmét – különös tekintettel a személyhez fűződő jogok sérelmére – kizárja.

A miniszter közlése szerint céljuk az is, hogy a szabályok könnyen áttekinthetőek legyenek a nem légi közlekedési szakemberek számára is. A szabályozásnak le kell fednie a néhány percig repülni képes, akár pár dekagrammos szerkezeteket (például quadrocopterek), és a 100–150 kilogramm tömegű légi járműveket is.

... de ha keresztezi bármilyen nagyobb gép útvonalát, könnyen baj lehet belőle (fotók: Daily Mail)

Seszták Miklós emlékeztetett arra, hogy a hatályos szabályok szerint a magyar légtérben csak a légi közlekedési hatóság engedélyével repülhet vezető nélküli repülésre alkalmas légi jármű, amelyre a légi közlekedés általános szabályai vonatkoznak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek