Járatok kimaradása, késések: tél Moszkvában

iho   ·   2016.11.08. 16:52
Hatvan légijárat késett, húszat pedig töröltek múlt éjszaka a moszkvai repülőterek: pontosabban feltehetően a számok valójában magasabbak, mert az orosz főváros négy reptere közül kettő adatait közölte a hírügynökség, Seremetyevo és Domogyedovo kimaradásait: Vnukovóról és a nemrég a polgári légiközlekedésbe belépett Szukovszkijról a TASSZ nem kapott adatot.

A Roszaviacija szövetségi légügyi hivatal szóvivője már hétfőn figyelmeztette a repülőterek fenntartóit, hogy hagyjanak elég időt a járatok felkészítésére, ugyanakkor készüljenek arra is, hogy az érkezések is akár egy órát csúszhatnak a kedvezőtlen időjárás miatt.  A Rendkívüli Helyzetek minisztériumának jelzése szerint a sűrű köd, a mindössze 100-500 méteres látótávolság napközben is zavarta a moszkvai légiközlekedést, mindeközben 15-20 centis hó is akadályozhatja a forgalmat, majd a havazást eső követi, ami viszont jégpályát varázsolhat az utakra és a repülőterek betonjára.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek