Jobb hírek az utakról: feloldott lezárások

MTI   ·   2013.01.14. 13:32

Megindult a forgalom a 811-es úton Alcsútdoboznál, ahol korábban árokba csúszott egy kamion – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjel. Kiss Z. Edward elmondta: befejeződött a műszaki mentés, így a rendőrség megszüntette az útlezárást. Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a tatabányai tűzoltóság daruja segítségével emelték ki a szerelvényt az árokból.

Újra haladhat a teherforgalom a 2-es főúton a Nógrád megyei Parassapusztától Pest megye felé – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Dankóné Nagy Éva elmondta: a havazás miatt reggel 8 órától szüneteltette a teherforgalmat a rendőrség; a személygépkocsik zavartalan haladása, valamint a közútkezelők munkavégzése miatt félreállították a tehergépjárműveket. Az útszakaszon a forgalom helyreállt, így most már mindkét irányba zavartalanul haladhat - tette hozzá a szóvivő.

Délben nagyjából egyórás időtartamra ideiglenesen megnyitották a kamionforgalom számára a rédicsi és a letenyei határátkelőket - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a távirati irodát. Bagó Szilárd elmondta: Rédicsnél Szlovénia felé, Letenyénél pedig Horvátország irányába addig engedték át a teherjárműveket, amíg a határ menti kamionterminálok nem teltek meg. A szlovén és a horvát hatóságok azért döntöttek az ideiglenes határnyitásról, hogy a határ mentén várakozó tehergépjárműveket biztonságosan el lehessen helyezni.
A helyettes szóvivő hozzátette: egyik átkelőhelyen sem alakult ki torlódás, viszonylag kevés kamion várakozott a határok közelében.

Zala megye útjain azonban több helyen is elakadt teherjárművek mentéséhez riasztották a katasztrófavédelmet.
Délelőtt a 74-es főúton az egervári elágazónál, a 76-os főúton Szentgyörgyvárnál, illetve a teskándi elágazónál, továbbá Keszthelyen és Nagylengyelnél kellett traktorral vagy a tűzoltók közreműködésével elakadt kamionokat menteni. A 75-ösön Baknál nyolc teherjármű torlódott fel az emelkedőn, Fakospusztánál egy üzemanyag-szállító kamion akadt el az emelkedő alján, Zalaapátinál pedig keresztbe fordult egy teherjármű, ezeket szintén tűzoltók segítették újra útnak indítani.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.