Jövőre ismét repülőnap Kecskeméten!

iho   ·   2020.01.30. 17:50

Együttműködési megállapodást kötött a honvédelmi miniszter és Kecskemét polgármestere, írja a Bács.Kiskun megyei hírportál.

Az egyebek mellett a – jelenleg is korszerűsítés, bővítés alatt álló – kecskeméti repülőtér közös, civil és katonai használatáról szóló dokumentumot csütörtökön Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban írta alá Benkő Tibor és Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP). Benkő Tibor azt is bejelentette: miután a szerdai kormányülésen is megkapta a támogatást, úgy készülnek, hogy 2021-ben ismét nemzetközi repülőnapot tartanak Kecskeméten.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség pilótái Kecskeméten nemcsak a város, hanem Magyarország, sőt a balti államok, Szlovénia légterének biztonságát is garantálják.

A megállapodásról szólva a miniszter elmondta, kiemelt terület a hazafias honvédelmi nevelés, az önkéntes tartalékos rendszer, a középiskolákban és a felsőoktatásban tanuló fiatalok megszólítása, továbbá a helyi kutatás-fejlesztés hadiipar szolgálatába állítása, valamint a társadalmi kapcsolatok erősítése.

Benkő Tibor Kecskemét Megyei Jogú Város és a honvédség közötti együttműködést példaértékűnek nevezte.
Mindketten jelezték, hogy Kecskemét és a Magyar Honvédség közötti együttműködés sok-sok évtizedre nyúlik vissza, s ezt most hivatalos keretek közé emelték.

Szemereyné Pataki Klaudia azt hangsúlyozta, hogy a katonák jelenlétének köszönhetően Kecskemét az ország egyik legbiztonságosabb városa. Az elmúlt évtizedek alatt Kecskemét arculata katonai várossá formálódott – fogalmazott a polgármester, aki szintén kiemelte a fiatalok megszólításának fontosságát, amelynek alapjait az oktatási együttműködésben fektették le, oldvasható a BAON online hírportálon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek