Jubileumi gőzmozdonyozás Lajosmizsére

iho   ·   2014.09.29. 13:45
DSC_0138_masolata

Szeptember utolsó vasárnapján Budapest és Lajosmizse között, a 424 247-es vontatásával közlekedett a nosztalgia kocsikból összeállított szerelvény. Ezen a szakaszon gyakran megfordulnak ehhez hasonló, a lajosi tanyavidék felderítéséhez érkező menetek, de a mostani több szempontból is érdekesen alakult: minden fontosabb állomáson megállt, és 424-es sem mindig húzza a tanyaprogramok különvonatát errefelé. Az esemény másik szervezője a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság volt. Vonatukat ünnepélyesen fogadták Kispesten, Pestszentimrén, Felsőpakonyban, Ócsán, Dabason, Örkényben, Táborfalván, végül a célállomáson, Lajosmizsén is.

A kisebb ünnepségek a vasútfotósok munkáját is sokat segítették, hiszen az állomási tartózkodások ideje alatt bőven volt idő változatos képeket készíteni a gőzmozdonyról. Cikkünkhöz tartozó galériánkban ezeket igyekszünk közzétenni.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(fotók: Zentai László)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek