Jubileumot ünnepel a légitársaság és a Budapest Airport: negyvenmillió utas indult útnak a fővárosból a Wizz Airrel

iho/repülés   ·   2022.11.19. 12:00
00_wizz40

Októberben haladta a negyvenmilliót az induló utasok száma.

A Wizz Air első járata 2004. június 24-én szállt fel Budapestről London-Luton felé, a légitársaság és a Budapest Airport együttműködése azóta töretlen. Az elmúlt tizennyolc évben a Wizz Air folyamatosan bővítette útvonalhálózatát, aminek köszönhetően Budapestről is egyre több népszerű úticél vált elérhetővé. Idén öt új útvonallal bővült a kínálat a fővárosból, így az utazni vágyók már akár Szaúd-Arábiába vagy Portugália lélegzetelállító üdülőhelyére, Madeirára is repülhetnek, de újra indultak járatok többek közt Egyiptomba és Jordániába is. A budapesti bázison üzemeltetett tizenkét Wizz-repülőgép azt is lehetővé teszi, hogy a nagyobb városokba akár naponta többször is indítson járatot a légitársaság.

– Örülünk, hogy a Wizz Air és a Budapest Airport között régóta fennálló szoros együttműködésnek köszönhetően, már több mint 40 millió utas döntött az egyik legnagyobb légitársasági partnerünk és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett. Szemtanúi lehetünk a Wizz Air első terjeszkedésének Nyugat-Ázsiába is, ahol változatos városok elérhetőségét kínálja a magyar utazóközönségnek, ahogy Madeira is tökéletes turisztikai piac az útvonalhálózatunkban – mondta Bogáts Balázs a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója.

– Újabb jelentős mérföldkőhöz érkeztünk a Wizz Air történetében, amely jól bizonyítja a Budapest Airporttal való együttműködésünk sikerét. Hatalmas megtisztelés számunkra a Wizz Airnél, hogy már 40 millióan a mi légitársaságunkat választották a budapesti reptéren. Ez az siker nem jöhetett volna létre az utasaink bizalma, a Wizz- csapat kemény munkája és a partnereinkkel való sikeres együttműködés nélkül. A jövőben is törekszünk arra, hogy az elérhető legfenntarthatóbb módon, innovatív megoldásokkal nyújtsunk kényelmes utazást utasaink számára – mondta Robert Carey, a Wizz Air elnöke.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.