Júniusban érkezik a Volotea

MTI   ·   2012.03.13. 14:12

Júniustól heti három menetrend szerinti járatot indít Budapestről Velencébe a spanyol tulajdonban lévő, de velencei bázissal rendelkező Volotea fapados légitársaság – közölte Alfons Claver, a Volotea Airlines kommunikációs igazgatója egy keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Kam Jandu, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport kereskedelmi igazgatója az új légitársaságot köszöntve elmondta, hogy a vártnál gyorsabban sikerül pótolni a Malév leállásával kieső utasokat.

A Volotea fapados légitársaság az üzleti tervében 500 útvonal 70 európai várost céloz meg, kis- és közepes méretűeket, például Budapestet. A nagy, átszálló repülőtereket elkerülik. Az üzleti cél megvalósítása flottabővítéssel is jár – válaszolta újságírói kérdésre Alfons Claver –, de részleteket nem kívánt közölni.

Velencéből a nyári szezonban 24 európai városba indít menetrend szerinti járatokat a Volotea. Három Boeing 717-es repülőgépet üzemeltet és egy negyediket tartalékban tart.

Alfons Claver elmondta, hogy Budapesten a 2-es terminált használják. A nyári szezonban 100 százalékos, egyébként pedig 75-80 százalékos telítettséggel számolnak. A légitársaság charterjáratok indítására is vállalkozik.

A nemrég alapított barcelonai székhelyű Volotea tulajdonosai között vannak a Vueling Airlines tulajdonosai és három további befektető, közülük az egyik egy spanyol pénzügyi alap, amelynek portfóliója nagyrészt légi ipari befektetésekből áll. Alfons Claver hozzátette: ez biztos pénzügyi hátteret jelent a Volotea légitársaság számára.

Kapcsolódó hírek