Kábellopási kísérlet a 100-as vonalon

iho/vasút   ·   2012.07.18. 18:52

Két, a vasúti biztosítóberendezés kábeleit megbontó alakra lett figyelmes tudósítónk a Kerepesi út fölötti vasúti felüljárónál szerdán kora este. Mivel szemmel láthatóan nem vasutasok végeztek munkát, illetve két másik férfi a felüljáró két oldalán őrködött, tudósítónk értesítette a rendőrséget, mialatt szerkesztőnk a Vasútőr Kft. ügyeletére jelenetette az eseményt.

Tudósítónk beszámolója szerint a párhuzamos riasztásnak köszönhetően a rendőrök és a vasútőrök is perceken belül a helyszínre értek, ahol a négyből két férfit el is fogtak. Ellenük minden bizonnyal hatósági eljárás indul.

Amennyiben ön is gyanús tevékenységet észlel a vasúti pálya mellett, kérjük, hívja a MÁV Vasútőr Kft. ingyenesen hívható zöld számát (06-80-204-811), illetve a rendőrséget (107).

A vasúti kábeltolvajok évente több száz millió forintos kárt okoznak a közlekedési vállalatoknak. Ezen felül az okozot zavar az utasoknak is jelentős kellemetlenséget okoz, ezen felül a vasúti biztosítóberendezések kábeleinek ellopása akár vasúti szerencsétlenséghez is vezethet szélsőséges esetben.

Kapcsolódó hírek