Idén karácsonykor többen váltanak e-vonatjegyet

MTI/iho   ·   2017.12.14. 09:48

Karácsony környékén jelentős forgalomnövekedésre számít a MÁV. Azt javasolják, hogy az utasok interneten, jegykiadó automatákból vagy pénztári elővételben vegyék meg a jegyeket. A MÁV-Start szerint tavaly december 24-26. között 267 ezren utaztak a járatokon, 3 százalékkal többen, mint egy átlagos hétvégén. Az újabb online kedvezményeknek köszönhetően idén decemberben a belföldi forgalomban 1,5 százalékos növekedés várható.

Ünnepekkor a legtöbben a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Miskolc és a Budapest-Győr vonalon utaznak, és jönnek az ország minden részéből Budapestre. Tavaly a QR-kóddal bemutatható e-vonatjegy bevezetése miatt az adventi időszakban nőtt az online jegyvásárlás Az interneten vásárolt, automatából kinyomtatott jegyekre 5 százalékos, e-vonatjegyre 10 százalékos, míg egyes, főképp csúcsidőn kívül közlekedő vonatra szóló e-vonatjegyre 20 százalékos kedvezményt ad a MÁV-Start. A kedvezmények miatt várhatóan sokkal többen választják az internetes jegyvásárlást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek