Katasztrófa Pápua Új-Guineában

iho/repülés   ·   2011.10.13. 20:41

Az Airlines of Papua New Guinea társaság P2-MCJ lajstromjelű utasszállító repülőgépe a CG1600-as járatot teljesítette Lae és Madang városok között. A gépen a négy főnyi személyzet mellett 28 utas volt. A gép helyi idő szerint 17.00 körül zuhant le Madongtól 20 kilométerre, sűrű erdőben, a reptér megközelítése közben.

A mentőcsapatok gyorsan megtalálták a helyszínt, és az első, meg nem erősített információk szerint négy túlélő is volt a kiégett gép roncsai között. A roncsok a Gogol folyó torkolatától nem messze fekszenek. Hivatalos időjárási adatok nem ismertek, de szemtanúk szerint a katasztrófa idején vihar volt a környékén. A PNG légitársaság leállította a többi 12 Dash 8-100-asát, a hatóság pedig lefoglalta Lae repülőtér üzemanyag-készletét, mert a gép itt tankolt utoljára.

A szerencsétlenül járt Dash-8-as (fotó: Airliners Net, Bernhard Sengstschmid)

Az Aviation Safety Network adatai szerint a PNG légitársaság eddig két Twin Otter kisutasszállítóját vesztette el balesetben, az egyik katasztrófa 2004-ben, a másik 2009-ben történt, az első alkalmával két pilóta hunyt el, két éve pedig a fedélzeten lévő mind a 13 személy.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.