Kerti játszótér – a legnagyobb nyári sláger

iho   ·   2020.07.10. 15:56

(x)

Nem kell méregdrágának lennie

A saját kerti játszóterek a legjobbak, hiszen nem kell rá súlyos tízezreket költeni, hanem elég egy kis kreativitás, és kész is az igazi móka! Első lépésként végig kell gondolni, hogy milyen játékkal játszik a gyermek a játszótéren. Hintázni szeret? Esetleg homokozni vagy csúszdázni? Szerencsére ma már semmi akadálya, hogy megalkosd neki álmai játszóterét olyan dolgokkal, amiket igazán szeret.

Rengeteg játékot elkészíthetsz házilag, hiszen ha van otthon néhány deszka, könnyen építhetsz belőle egy homokozót a csemetének. Egy felesleges gumiabroncs lehet hinta vagy egy kiskert is, a fantázia szab csak határt a lehetőségeknek.

Házikó a kertben

A gyerekek egyik kedvenc elfoglaltsága az utánzás. Ilyenkor szívesen játsszák azt, amit a szüleiktől látnak. Tehát ha sokat látnak házimunka közben, akkor igényelni fogják, hogy legyen egy kis ház, amit rendben tarthatnak. Ehhez nem kell más, mint egy kerti műanyag ház, amiben kedvükre játszhatnak. Méretben válogathatsz a kisebb és nagyobb darabok közül, annak függvényében, hogy hány évesek a gyermekek.

Előfordulhat persze, hogy nem igazán találod a különböző műanyag házikók között a számodra ideálisat. Ilyenkor jó jöhet egy mobil játszósátor. Ennek nagy előnye, hogy nem foglal fix helyet a kertben, hanem oda állítod fel, ahol épp kényelmes. Ha pedig közeledik a vihar, vagy épp befejezték a játékot, akkor hipp-hopp, pár mozdulattal már össze is csukhatod. Igazán jó megoldás minden alkalomra.


Homokozó és hinta mindig kell

Valljuk be, a gyerekek jelentős része imád hintázni. Ki ne szeretne álmodozni, míg leng a hintán? Persze attól függ, hogy milyen ez a bizonyos hinta. Ha van egy masszív fa, akkor szuper választás a tányérhinta. Elég csak felpattanni és kapaszkodni a kötélbe, míg hajtja magát a gyermek.

Testvérek esetében a legjobb egy fészekhinta, mivel általában 150 kilogrammig terhelhetőek, így akár többen is elérnek benne. Kamaszoknak remek lustálkodóhely, ami lehetőséget nyújt olvasni, míg leng a hinta. Akkor sem kell leszedni a fészekhintát, ha beköszöntött az ősz és a tél, mivel strapabíró, és meglehetősen jól bírja a gyűrődést. Elég, ha rossz időben letakarod.

A homokozás a másik abszolút kedvenc a gyerekek körében. Ebből nehéz kinőni, hiszen a homok rengeteg izgalmas tulajdonsággal bír. Egyszerre lehet száraz és vizes, sőt akár sár is lehet belőle. Ha a szembe megy, az elég kellemetlen, és megenni sem a legjobb, de ezenkívül igazi jolly joker.

Homokozó tekintetében mindenképp a kevesebb több elvet kell követni. Egy kisebb verziót sokkal könnyebb tisztán tartani és megóvni a szennyeződésektől. Ha gondban vagy, hogy mivel takard le a kóbor állatok ürüléke és a hulló falevelek ellen, akkor a legjobb, ha az összecsukható, kagyló alakú homokozót választod. Attól függően, hogy hányan használják, lehet csak az egyik oldalát feltölteni homokkal és a másikat rácsukni, vagy akár mindkét felét is használni. A választás mindig a gyerekek számától függ.

Ugye, hogy akár pár ezer forintból is tiptop játszóteret varázsolhatsz a gyermekednek? Ha elakadnál, keresd a Játékszigetet, ahol biztosan megtalálod a következő lépésnek megfelelő játékot!

Kapcsolódó hírek