Készpénzmentes fizetés már a Volánbusz járatainak fedélzetén is

Volánbusz/iho   ·   2024.05.31. 10:30
Bankkártyás fizetés, Volánbusz

Szolgáltatást fejleszt a Volánbusz: idén szeptemberig a társaság valamennyi helyközi járatán elérhetővé válik a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlás. Az első elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközöket a tesztüzem után a Pest vármegyében közlekedő autóbuszokra telepítik fel.

A Volánbusz korábban tíz, Baja és Budapest között közlekedő autóbuszon vizsgálta a bankkártyás fizetés lehetőségét. (A projektre a hatékonyabb, integrált utastájékoztatást, jegyértékesítést és forgalomirányítást lehetővé tevő, az úgynevezett Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer keretében, a fedélzeti eszközök funkcióinak bővítésével került sor.) A tesztek kedvező tapasztalatainak köszönhetően június második felében immár megkezdődhet a készpénzmentes fizetés kiterjesztése valamennyi helyközi járatra, így szeptember végéig összesen 5330 autóbuszon lesz POS-terminál.

A fejlesztés Pest vármegyében indul, és országszerte hetente kishíján háromszáz további járművön válik majd elérhetővé a készpénzmentes jegy- és bérletváltás. A terminálok természetesen nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációjú okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik.

A MÁV-Volán-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásbővítéstől. A társaság bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek