Két nap a szovjet légierővel: azzal, ami maradt belőle

iho/repülés   ·   2012.04.11. 08:00
cim

A szovjet légierő gépeit kedvelők igazán izgalmas dolgokban vehetnek részt, ha jegyet váltanak az ismert repüléstörténész, Vándor Károly által vezetett élménytáborra.

A rendezvény célja, hogy azokat, akik a Légierő társbérletben című kétkötetes művet rendszeresen forgatják, még közelebb hozza a hazánkban állomásozó szovjet csapatok elitegységeihez, a repülőezredekhez.

A berekfürdői termálfürdő közelében lévő, „A szovjet repülőtér titkai” című kiállítóhelyen és a kunmadarasi volt szovjet repülőtéren megrendezett kétnapos tábor nem mindennapinak ígérkező programja a garancia, hogy a résztvevők sok-sok új élménnyel és tudással térnek majd haza, nem beszélve az egyéb, egyelőre még titkos mozzanatokról – osztja meg velünk Vándor Károly.

– Lesz elméleti kiképzés a berekfürdői kiállításon, ahol a résztvevők kézzelfogható közelségből ismerhetik meg a szovjet légierő hagyományos és tömegpusztító fegyverzetét, a pilóták ruházatát, előírásokat, érdekes és szomorú történeteket. A gyakorlati kiképzés és az azt követő hadgyakorlat a kunmadarasi repülőtéren lesz, ahol a sikeres „kurszantok” (=tanoncok a szovjet katonai zsargonban) oklevelet is kapnak.

No meg, ha már Berekfürdő, nem hagyható ki egy fürdés a világhírű termálvízben! Mindezt kellemes környezetben, teljes ellátással és szállással.

A tábor több turnusban kerül megrendezésre, jelen pillanatban a május 25–27., június 1–3., 8–10. dátumokra van még hely. A programot és egyéb részleteket a kiállítás honlapján olvashatják: http://www.soviet-airforce.com/turizmus.html

Kapcsolódó hírek