Kevesebb vonat jár februártól Észtország és Oroszország között

iho   ·   2015.01.23. 11:15
400px_gorail

Az észt–orosz határátmenetben egyedül szolgáltató GoRail az észt főváros és a világ legészakabbra fekvő nagyvárosa közötti közvetlen járat számának csökkentését január elején jelentette be. Az intézkedés következtében az észt főváros Balti pályaudvarát (Balti jaam) Narván át Szentpétervár Vityebszki pályaudvarával összekötő napi járat február tizenötödikétől Tallinnból csak pénteken és vasárnap indul, visszafelé pedig csak szombaton és hétfőn közlekedik.

Az észt GoRail az eddigi napi Tallinn–Szentpétervár-járatot heti két vonatpárra csökkenti az Unió és Oroszország közötti kapcsolat megromlása következtében<br>(forrás: IRJ)

A vasúttársaság a járatsűrűség csökkentését azzal indokolta, hogy az Európai Unió és Oroszország közötti jelenlegi politikai feszültség, az abból fakadó gazdasági helyzet, és különösképpen a rubel értékének zuhanása az észt–orosz határátmenetet választó utasok számának visszaesését hozta magával. A GoRail fejlesztési igazgatója, Jolan Ševtsovi kihangsúlyozta, a járatok fix, magas költséggel közlednek, ezért az egyetlen járható út a járatok számának csökkentése.

A 380 kilométer hosszú Tallinn–Szentpétervár viszonylaton az elmúlt évtized során számos alkalommal állították le, majd vették fel újra a nemzetközi személyforgalmat. A jelenlegi szolgáltató GoRail 2012 májusában kísérleti jelleggel indította el határátlépő vonatait – írja az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek