Kiállítás, Gaming Expo: márciusban irány a RepTár!

iho/repülés   ·   2024.03.03. 11:25
06_reptar_tavasz2024

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2024-ben is különleges programokkal várja a családokat, baráti társaságokat, kirándulókat és a repülés szerelmeseit.

2023 nyarán Űrkabin landolt a RepTárban, azaz a Szojuz-35 űrhajó, eredeti parancsnoki kabinja, amivel Farkas Bertalan visszatért az űrből. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum szoros együttműködésében megvalósuló különleges időszaki kiállítást, a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították, így 2025. december 31-éig látogatható.

A RepTár nyitvatartása

2024. március 5-étől

keddtől–vasárnapig: 10:00–18:00

  • március 29. (Nagypéntek) – nyitva
  • március 30. (szombat) – nyitva
  • március 31. (Húsvét vasárnap) – nyitva
  • április 1. (Húsvét hétfő) – zárva

Március 5-én Harmóniában a természettel címmel fotókiállítás nyílik a RepTárban Csontos Csenge hobbi természetfotós képeit március 19-éig láthatják.

Csontos Csenge 19 évesen leküzdötte a leukémiát majd szövődményként átmenetileg kerekesszékbe került. A torna mellett több dolgot is csinál, többek között fotóz. Több szolnoki intézményt is felkeresett, így a RepTárat is, hogy a múzeumba kiállításra kerüljön tizenöt fotója. A fényképekre egy jótékonysági árverésen lehet licitálni, a befolyt összeget pedig Csenge gyógykezelésére fordítják.

Március 15-én, a nemzeti ünnepre való tekintettel a belépés díjmentes a RepTárba. A meglévő élményelemek mellett (Pilótapont, 4D Mozi, MiG-29 szimulátor, 3D karika) beülési lehetőséget kínál reptár, a Pilótapont+ megvásárlásával a következőkbe: MiG-21, JAK-52, Szojuz-35 űrkabin replikája, KTV Mi-8, Tomika és a MiG-21 fülke.

Az érdeklődők 14 órától a Különleges események a Szojuz űrrepülések történetéből című szakmai előadáson vehetnek részt a konferenciateremben, Szaniszló Zsolt előadásában. Az egyéni látogatók 11:30 és 15:00 órakor kezdődő díjmentes tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a RepTárral.

Március 28–április 7.: tavaszi szünet a RepTárban

Március 28-ától, kezdetét veszi a RepTár felfedezős játéka. A gyermeksarokban minden nap 13:00 órától kézműves foglalkozás kezdődik, ahol papírrepülőt hajtogathatnak az érdeklődők, és versenybe is küldhetik azokat. Akinek a legmesszebbre repül a papírrepülője, meglepetésben részesül. Az egyéni látogatók minden nap 11:30 és 15:00 órakor kezdődő díjmentes tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a RepTárral.

Beszállókártya vásárlásával egy különleges gépet nézhetnek meg, amibe más alkalomkor nem szállhatnak be. Ezen a napon újra megnyitják a Li-2T (Teve) szállítórepülőgépet – az időjárás függvényében.

Március 30. – Országos Gaming Expo a RepTárban

A RepTár harmadszor ad helyszínt az Országos Gaming Exponak, Magyarország legpörgősebb gamer roadshow-jának. A rendezvény minden vármegyeszékhelyre ellátogat, így Szolnokra is, március 30-án.

A rendezvény mindenkinek ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött, amit akár a helyszínen is meg lehet tenni. A gaming roadshow-n az érdeklődők kipróbálják magukat különböző videojátékokban, társasjátékokban, videójátékoskompetencia-felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban. Műsorvezetők, e-sport szakértők és influencerek gondoskodnak a jó hangulatról, így mindenki megtalálja azokat a területeket, amelyek miatt érdemes kilátogatni az Országos Gaming Expo szolnoki állomására, ahol ezen a napon a RepTár élményelemei is díjmentes próbálhatóak ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek