Kilőtt a Púpos a biztberhiba előtt

Joó Ferenc   ·   2018.05.14. 18:45
m40209tp-400

A meghirdetettek szerint közlekedett szombaton az Indóház Lapkiadó Bt. megrendelésére a MÁV Nosztalgia Kft. által közlekedtetett különvonat a második nemzetközi Ikarus buszfesztiválra Tapolcára. A szerelvényt a nemrég felújított M40 209-es továbbította, amely hibátlanul vette az akadályokat. Lassan már csak a MÁV Nosztalgia Kft.-nél és a GySEV-nél lesz üzemelő Púpos, miután már a záhonyi 408 113-es is a dögsort gyarapítja.

Már a visszaúton látható az M40 209-es a szombati különvonattal Badacsonytördemicnél (fotók: Joó Ferenc)

Tapolcán a nemzetközi busztalálkozó résztvevőiből kiállított autóbuszsor várta a különvonat utasait, akiket elszállítottak a rendezvény helyszínére, a tavasbarlang szomszédságába. Ott aztán volt kavalkád, illetve nemcsak ott, mert a buszok időnként útra keltek, és nosztalgiautazást lehetett velük tenni a városban és a környéken. Aki nem akart egész nap zötykölődni, az a rendezvénysátorban ehetett, ihatott, még a helyben készített tapolcai söröket is csapra verték kedvükért.

A nagy Ikarus-kavalkád Tapolcán, a Köztársaság téren

A púposos különvonat még rendben hazaért, de utána gondok akadtak a 29-es vonalon. Információink szerint Balatonfüred és Tapolca között a teljes vonalon kehes lett a biztosítóberendezés, a vonatok tizenöttel cammogtak, állomásközi közlekedést vezettek be. Volt is késés rendesen, bepirosult a vonal. A helyzet másnap délelőttre sem javult, másfél órás késés is adódott, délutánra azonban már sikerült megoldani a gondokat, így a hétfő reggeli ingázást már nem zavarta a meghibásodás.

Amúgy szenzációs volt a hangulat a különvonaton már az odaútban is. Bátran kijelenthetjük, hogy megérte ezt a menetet megszervezni! A visszaútra kulminálódott az eufória. Egymásra találtak az Ikarus-fanok és a vasútbarátok, hát még akiknek mindkét fenti vírus megtalálható szervezetében! Egészen szárnyakat kapott az M40 209-es és mivel közben az Ikarusok is elindultak haza, még együttállásos fotókat is lehetett készíteni!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek