Kinevezték a Budapest Airport Zrt. új vezérigazgatóját

iho/repülés   ·   2019.08.02. 12:55

Dr. Rolf Schnitzler tapasztalt vállalatvezető; több mint tizennégy éve tevékenykedik az AviAlliance nevű társaságnál, amely a világ egyik vezető repülőtéri befektető és repülőtérüzemeltető magánvállalata. Kétezertizenegy óta tagja és elnöke a Budapest Airport Felügyelő Bizottságának, így alapos ismeretei vannak a budapesti repülőtérről, hiszen számos fontos projekt kapcsán eddig is közvetlenül támogatta az itt folyó munkát, elsősorban jogi tanácsokkal.

Az új vezérigazgató doktorátus, szakmai tapasztalatait a Freshfields-nél, a Hochtiefnél, a Németországi Amerikai Kereskedelmi Kamaránál és a Deutsche Banknál szerezte.

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke kijelentette: „Biztos vagyok benne, hogy Rolf Schnitzler vezetésével a Budapest Airport, mint a régió egyik legdinamikusabb repülőterének fejlődése töretlen lesz. Világos elképzelésünk van a Budapest Airport jövőjéről, és úgy gondolom, Rolf Schnitzler ideális szakmai háttere hozzásegít minket ahhoz, hogy terveinket a következő években valóra váltsuk. A stafétabotot a távozó vezérigazgatótól, Jost Lammerstől veszi át, akinek ezúton is köszönöm, hogy munkájával kétezerhét óta nagymértékben hozzájárult a Budapest Airport sikereihez.”

Lammers, a Budapest Airport korábbi vezérigazgatója 2020. január elsejével a müncheni Franz Josef Strauss nemzetközi repülőtér vezérigazgatói pozícióját tölti be.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek