Kire bízzuk a meghibásodott kormányművet?

iho   ·   2020.02.10. 04:48

Körkép

Sajnos az mindenképpen elmondható, hogy kevés az olyan autószerviz, amely az ügyfelek igényeinek megfelelő korrekt munkát végez. Egyeseknél a szakértelem vagy a munka minősége hagy kivetnivalót maga után, másoknál a lassúság, az elégtelen kommunikáció vagy a vitatható elszámolás. A felmerülő problémák sokasága miatt az alábbiakban abban próbálunk segíteni, hogy ezeket elkerüld, és idegeskedés nélkül, gyorsan megjavítsák autód kormányművét.

A leggyakrabban felmerülő problémák

  • Sajnos nem minden szervizben cserélik ki automatikusan mindegyik tömítést a kormánymű javítása során, így rövid idő alatt újra problémák adódhatnak, és ekkor szintén a teljes javítási költséget fogják megfizettetni velünk. Ezért fontos, hogy mindig megbízható szervizzel dolgozzunk, akik biztosan alapos munkát végeznek
  • Az olcsóbb, utángyártott alkatrészek beszerelése az ismételt meghibásodás melegágya, így csak olyan szerelőt érdemes választani, aki minősített forgalmazóktól vásárol gyári termékeket.
  • A cégek egy része a nettó árat adja meg a javítás díjaként, és csak fizetéskor derül ki, hogy ha az ügyfél számlát is kér, akkor nem ússza meg ilyen olcsón. Érdemes körültekintően eljárni, hiszen csak akkor érvényesíthetjük garanciális igényeinket, ha rendelkezünk számlával.
  • Mielőtt kiválasztjuk a kormánymű javítását végző szervizt, érdemes kicsit utánanézni az interneten. Az olyan cégek, akik konkrétumok nélküli hangzatos ígéretekkel hirdetnek, nem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Egy hiteles cég fényképet és elérhetőségeket is közöl munkatársairól, rendelkezik publikus árlistával, ráadásul akinek nincs takargatnivalója, az mindig hozzájárul, hogy munkájáról visszajelzést is írjanak az ügyfelek.
  • Apróságnak tűnhet, de semmit sem ér a kormánymű felújítása, ha az azt végző cég a szükséges javításokat követően elmulasztja a porvédő gumiharang cseréjét. Ez az alkatrész kulcsfontosságú, hiszen megvédi a kormányművet a szennyeződésektől, amely gyakran minden meghibásodás oka. Ez egy újabb erős érv amellett, hogy megbízható, garanciát is vállaló céget válasszunk.

Tanulság

A kormányművek javítása terén hatványozottan igaz a mondás: olcsó húsnak híg a leve! Tehát mindenképpen érdemes a fenti tanácsokat megfogadni, hiszen gyakran csak pár ezer forinton szeretnénk spórolni, de mégis több százezres többletköltségünk keletkezik azáltal, hogy nem jó céget választunk a javítás vagy csere elvégzésére.

Ha szeretnéd elkerülni a fenti buktatókat, keresd fel a Szervokormány javítás oldalát, és győződj meg profizmusukról!

(x)

Kapcsolódó hírek