Kismozdony és nagy meglepetés a kerti vasutak találkozóján

iho   ·   2015.08.21. 13:45
00kicsi

Kilencedszer rendezik meg a Magyar Vasúttörténeti parkban az Európai Kertivasutak találkozóját, a négynapos ünnep második felében, augusztus 22-én, szombaton és 23-án, vasárnap. Az igazi nagy meglepetés a hosszas várakozás után elkészült „kerti-Nohab”, azaz most már a népszerű Svédacél kicsinyített mása is vontatja a szerelvényeket a körpályán, sokak örömére.

Nyalóka úton Istvántelekről a Parkba<br>(fotó: Kadocsa Gyula)

Feltámad a Nyalóka is: kisebb javítások után (amelyeket természetesen Istvántelken végeztek el) a 275-ös gőzmozdony lesz a résztvevője a Park igen népszerű gőzösözésének, a gépet a Történelmi Magyar Vasúti Kultúráért Egyesület személyzete kezeli majd.

Leromló épület előtt veterán gőzös<br>(fotó: Pénzes Sándor)

Az Orient-csarnokban különböző jellegű modellvasutak: például egy osztrák–magyar koprodukcióban felállított Dachberg terepasztal, egy amerikai rendszerű vasútmodell-pálya és egy tizennyolc méter hosszú, Lego-kockákból épített terepasztal várja a látogatókat. A program fővédnöke idén az M2 gyerekcsatorna; Süsü és a TV maci is megtalálható lesz az Élményszigeten.

A részletes programot a Magyar Vasúttörténeti Park honlapján olvashatjuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek