Kisvasúthoz szállnak a darvak

iho   ·   2014.10.10. 13:45
00kicsi

A Kisvasúti napok idei utolsó rendezvénye lesz Szilvásváradon október 11-én, szombaton. A fél 11-es megnyitó után tizenegykor indul kisvonat a Szalajka-völgybe, ahol szakszerű túravezetéssel ismerhetik meg a vendégek a vasút történetét, a Szalajka-völgy és a Bükk ipartörténetét, a régi és a mai erdőgazdálkodás fortélyait. Délután kettőkor fotósvonat indul, a gyermekprogramok, a kisvasúti terepasztal-bemutató 11–14 óra között látogatható.

A Hortobágy talán leglátványosabb természeti eseménye a darvak vonulása. Az október 11-én és 12-én, naponta legfeljebb negyven fővel igénybe vehető programra délután háromkor indul vonat Hortobágy-Halastóhoz. Előtte a Nemzeti Park látogatóközpontjában vetített képes előadást hallgathatnak. A vonat sötétedés után nagyjából fél órával indul vissza. Jelentkezni a 06/52-589-000, a 06/52-369-140, a 06/52-589-321-es telefonszámokon, vagy az info@hnp.hu e-mail címen lehet.

Előzetesen felhívjuk a kisvasúti programok iránt érdeklődők figyelmét, hogy a négynapos ünnepen, október 25-én, szombaton a LÁEV szárnyvonalán hatéves üzemszünet után most először indul különvonat a mahócai szárnyvonalra. Részletek a Lillafüredi Állami Erdei Vasút honlapján olvashatók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek