Kisvasúti nap után gépészeti nap

iho/vasút   ·   2012.04.25. 14:30
00
Gépészeti nyílt napok

A nyílt napok alkalmából a hűvösvölgyi vontatási telep és a fűtőház meglátogatására invitálják az érdeklődőket. A telephely mind a négy napon 10–18 óráig lesz nyitva a nagyközönség előtt. Megtekinthetik a forgalomban éppen részt nem vevő járműveket, a felújítás alatt álló mozdonyokat és személykocsikat.

Megismerkedhetnek a Gyermekvasút műszaki bázisának különböző létesítményeivel, köztük az országban egyedülálló, gépi működtetésű keskeny nyomközű fordítókorongjával és a mai kor környezetvédelmi követelményeinek megfelelő, zárt rendszerű gázolaj-vételező hellyel. Az egyik alkalmas vágányon hajtányozásra is lesz lehetőség. A fordítókorongot több alkalommal működés közben is bemutatják.

A képre kattontva fotógaléria nyílik

Modellvasút-kiállítás

A modellvasút-kiállítást a vontatási telep és Hűvösvölgy állomás közvetlen közelében, a gyermekvasutas tábor területén rendezik. Szintén 10–18 óráig tart nyitva a rendezvény mind a négy napján. A kiállítás fő témája keskeny nyomközű vasutak modelljei lesznek. A részt vevő kiállítók 0e és H0e méretarányú, kisvasúti témájú terepasztalokat és vitrinmodelleket mutatnak be. Többek között megtekinthető lesz a Gyermekvasút vonalát és járműveit bemutató – még épülő – modulrendszerű terepasztal is. A gépészeti nyílt napok és a modellvasút-kiállítás egyaránt díjmentesen látogatható.

Kapcsolódó hírek