Kisvasúti programdömping a gyermeknap hétvégéjén

iho/vasút   ·   2016.05.27. 16:44

A legtöbb kisvasúton színes programok várják a gyermekeket. Lássuk, miből is lehet válogatni országszerte!

Kisvasúti nap a Hortobágyon

2016. május 28-án ünnepli kisvasúti napját a Hortobágy-Halastavi Kisvasút.

A kisvasút járataira jegyet vásárolt utasok kipróbálhatják a kisvasút többi járművét is: a Halastavi Csodabogár nevű B20-as sorozatszámú dízelmozdonyt, a pályamesteri vágánygépkocsit (PVG-t), valamint a kézihajtányt.

Indulási időpontok: 10.00, 12.00, 14.00 és 16.00 órakor

Nyárköszöntő vonatozás Mahócára – az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei vasútjainak kisvasúti napja

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasút kisvasúti napja keretében idén is elindítja hagyományos „nyárköszöntő ”különvonatát Mahócára május 28-án, szombaton. A szervezők Andókút és Mahóca környékének egyéni kikapcsolódási lehetőségein túl egy különleges barlangtúrát ajánlanak az amúgy nem látogatható Lilla-barlangba.

Menetrend:

  • 9:00-tól Gyülekező Miskolc-Dorottya utca állomáson (jegyváltás előzetes regisztráció alapján)
  • 9:30 Egyesített kirándulóvonat indulása Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára
  • 11:30 Az első kirándulóvonat visszaindulása Mahócáról Miskolc-Dorottya utcára
  • 12:44 Az első kirándulóvonat visszaérkezése Miskolc-Dorottya utcára
  • 15:45 A második kirándulóvonat visszaindulása Mahócáról Miskolc-Dorottya utcára
  • 17:00 A második kirándulóvonat visszaérkezése Miskolc-Dorottya utcára

Barlangtúra

A woodyka.hu honlap és a Bükki Nemzeti Park együttműködésében lehetőség nyílik –erősen korlátozott számban –megtekinteni az Andókúttól hozzávetőleg négy kilométeres erdei sétával elérhető Lilla-barlangot. A Lilla-barlang látogatása máskülönben nem lehetséges. A barlangtúra Andókúttól indul majd, a délelőtti vonat érkezése után. Sárálló, „nem sajnált ”ruházat viselése ajánlott, valamint érdemes hozni elemlámpát is! A szakvezetett barlanglátogatás ideje előreláthatólag egy óra. A kisvasúttól való odaútra másfél, míg a visszaútra körülbelül egy óra erdei túrával kell számolni.

Jegyek:

Kirándulóvonati menetjegy: Felnőtteknek 2100 forint per fő, gyermekeknek négytől tizennégy éves korig 1300 forint per fő. Érvényes a Miskolc-Dorottya utca–és Mahóca közti egyszeri menettérti utazásra bármely kirándulóvonaton. Egyszeri, megszakítás nélküli visszautazásra Garadna–és Miskolc-Dorottya utca között is érvényes.

A barlangtúra díja egységesen 2500 forint per fő, ami a helyszínen, a barlangnál fizetendő. A programon való részvétel feltétele az előzetes regisztráció!

Jelentkezés és további információk: kisvasut@eszakerdo.hu

Gőzmozdonyos közlekedés Debrecenben, Gemencen és Nagycenken

Debrecenben Zsuzsi gőzös 29-én, vasárnap 9 óra 30-kor indul Hétvezér megállóhelyről és 13 órakor indul vissza Hármashegyaljáról.

Gemencen a menetrend szerint Rezét gőzös mindkét nap 10-kor és 14 órakor indul Pörbölyről Gemenc Dunapart állomásra, ahonnan 13 óra 4 perckor, illetve 17 óra 3 perckor érkezik vissza.

Nagycenken szintén mindkét nap az összes menetrendi vonatot a frissen felújított András gőzös vontatja.

Gyermeknap Kaszón

Szeretettel várja a gyerekeket, családtagjaikat és barátaikat gyermeknapi rendezvényére május 28-án, szombaton a Kaszó Zrt. által üzemeltetett Kaszói Erdei Vasút! Helyszín: Kaszó, Kaszói Kirándulóközpont (a kisvasút-állomás környezete).

Program:

  • 10-kor és 14 órakorkisvasutazás (menetjegyváltás szükséges)
  • 12.00: Swans Balett- és Tánciskola
  • 13.30: Mintagyerek Zenekar előadása
  • 15.30: Vajda Margit és a Bojtár Zenekar
  • 17.00: Kerekítő – Mondókás Móka: 0-4 éves korosztály részére, ölbeli játékokkal, mondókákkal, dalokkal, hangszerjátékkal

Egész nap mobil kalandpark, légvár, arcfestés, fa körhinta, kézműves foglalkozás, gokartozás és pónilovaglás várja a gyerekeket!

Vál-völgyi Kisvasút: II. Vál-völgyi Zsúr az Alcsútdobozi Arborétumban

Május 28-án és 29-én rendezik meg a II. Vál-völgyi Zsúrt az Alcsútdobozi Arborétumban, ahol mindkét nap színes programok várják a résztvevőket. A helyszín megközelítésének legizgalmasabb módja az utazás az új kisvasúttal! A hétvége mindkét napján a kisvasút sűrített menetrend szerint, negyvenöt perces ütemben közlekedik.

Almamellék: Gyermeknapi kisvasutazás

2016. május 29-én Gyermeknap az Almamelléki Erdei Vasúton. Séta Sasréten a tanösvényen, madárfészekanyag kihelyezése. Szelíd vaddisznók, szarvasok és őzek megfigyelése várja a gyermekeket.

Program: 10 órakor indulás kisvonattal Almamellékről Sasrétre, 16 órakor visszaindulás Almamellékre

Ebéd és szálláslehetőség: Sasrét Vendégház

A program gyermekeknek ingyenes, felnőtteknek 500 Ft/fő, ami a kisvasúti jegy és az ebéd árát nem tartalmazza. A vasúti jegy ára egy útra: gyermekeknek 400 forint, felnőtteknek 700 forint.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges!

Információ, jelentkezés: Gerlecz Edit, telefon: +36-70-296-7477, +36-30-459-9326, tura@mecsekerdo.hu

Gyermeknapi járat a Csömödéri Állami Erdei Vasúton

Szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Zalaerdő Zrt. és a Csömödéri Állami Erdei Vasút 2016. május 29-én, vasárnap a gyermeknapi járaton, illetve Csömödérben, ahol színes programokkal készülnek a látogatók számára. A gyermeknapi járat 13.15-kor indul Lentiből és 14.15-kor érkezik Csömödérbe. Visszaindulás Lentibe 16.30-kor, eső esetén 15.15-kor.

Csömödéri programok 14 órától: Serénybáb játék és játszóház, kézműves sarok, családi vetélkedő, kiállítás. További információ a járatról: erdeivasut@zalaerdo.hu, +36-30-474-2146, a  programokról: kozjolet@zalaerdo.hu

Gyermeknap a Kemencei Erdei Múzeumvasúton

Szeretettel vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet a Kemencei Erdei Múzeumvasút 2016. május 29-én, vasárnap. E napon minden 14 éven aluli gyermek ingyen utazik a kisvasút vonatain!

Debrecen: Gyermeknap a Zsuzsi Erdei Vasúton

Május 29-én, vasárnap színes programokkal várja a Zsuzsi Vasút a gyermekeket Hármashegyaljára.

Menetrend:

  • Hétvezér megállóhelyről: 8.30, 9.30 (gőzös), 10.45, 13.00, 15.45
  • Hármashegyaljáról: 9.30, 12.00, 13.00 (gőzös), 14.30, 17.00

Programok: tombola értékes nyereményekkel, gólyalábas produkció, lufibohóc, íjászkodás, lovaskocsikázás, kreatív asztal, pónilovaglás, capoeira bemutató, zumba, aerobik kicsiknek és nagyoknak.

Gyereknapi móka Nagycenken

Gyereknap alkalmából színes programokkal várja látogatóit a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút. Május utolsó vasárnapján, 29-én Nagycenken, 9 és 18 óra között egy vidám, felejthetetlen napban lesz része az egész családnak!

Ízelítő a programokból: utazás Andrással, a gőzössel, modellvasút-kiállítás, szabadtéri játékgyűjtemény, ugrálóvár, alkotóműhely, bűvészműsor, Teki-fotó, arcfestés, bábszínház, lovaskocsizás, lovaglás, fűtőház-látogatás Fertőbozon.

Menetrend: 2016. május 29-én is a normál múzeumvasúti menetrend lesz érvényben.

Árak: 1990 Ft (egy felnőtt és egy gyermek részére), további felnőtt: 1.500 Ft/fő, további gyermek: 1.000 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a gőzvontatású szerelvényen történő utazást, valamint a programokon való részvételt.

További kedvezmények: Utazzunk vonattal a gyerkőcünnepre! A 14 éven aluli gyerekek a rendezvény karszalagjának felmutatásával ingyenesen utazhatnak visszaútban a GYSEV Zrt. vonalain. Egy vagy két felnőtt és legalább egy gyermek együttes utazása esetén a felnőttek 33% kedvezményre jogosultak.

Gyermeknap a Mátravasúton

Május 29-én színes programokkal várja a gyermekeket a Mátravasút. A programok helyszíne a Mátravasút Mátrafüredi végállomása, ahol 9.00 és 17.30 között a Mátrafüredi Erdészet szervezésében erdei játszóház várja a gyermekeket.

Gyermeknap a Gyermekvasúton

2016. május 29-én vasárnap ismét színes gyermeknapi programokat kínál a Gyermekvasút a gyerekeknek és családjuknak a hűvösvölgyi végállomásnál. Ezen a napon a tizennégy év alatti gyerekek a MÁV Zrt. ajándékaként díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton!

Színpadi programok:

  • 10:00 Bergengóc Zenegóc Zenés mesekönyv című műsora
  • 11:00 Kovácsovics Fruzsina fellépése
  • 12:00 Bűvészműsor
  • 12:45 és 13:15 Táncműsor
  • 13:30 Apacuka zenekar koncertje
  • 15:00 Kutyás bemutató
  • 15:30 Bohócműsor
  • 16:00 Groovehouse fellépése
  • 17:00 Animal Cannibals fellépése

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek