Kisvasúti programok a hosszú hétvégén

iho   ·   2013.03.13. 13:30

Vasúti újdonsággal szolgál Szilvásvárad: az új hibrid mozdonyt mutatják be ünnepélyes keretek közt március 16-án, vasárnap. A vasúti élményeken túl gyalogtúrákat is rendeznek a Mátravasúton a Blokkházhoz, a felsőtárkányi kisvasút Stimeczház végállomásától a gejzírszerűen kitörő Vöröskő-forráshoz, Almamellékről a bőszénfai szarvasfarmra. Vezetett túrák lesznek Kemencén és Gemencen, a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton a vállalkozó szelleműek teljesítménytúrán is részt vehetnek.

A működő Vöröskő-forrás a Bükkben<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit. 

Vasút Nagyvasút

Smart Train Lease GmbH: lízingeljünk regionális vonatokat!

iho/vasút   ·   2024.02.19. 11:00

Akkumulátoros, hidrogén és villamos motorvonatok bérlését ajánlja a Siemens új leányvállalata. A Smart Train Lease GmbH kezdetben Németországban kínálja ezt a bérleti modellt. Középtávon egész Európára tervezi a szolgáltatás kiterjesztését. Elsőnek Mireo Smartokat.