Kisvasúti tobzódások északon

iho   ·   2017.07.06. 21:15
00kicsi

Ami már megtörtént, és remélhetőleg az elmúlt hétvégén az utasok ki is használták: a Lillafüredi Állami Erdei Vasút fővonalán a nyári menetrendben új vonatpárok közlekednek Pacsirta járat néven, amelyek megkönnyítik a Lillafüreden megszálló vendégek Miskolcra, illetve a Bükkbe utazását, valamint a visszautat. A részletes menetrendet az Északerdő Zrt. honlapján olvashatjuk.

Újra különvonat indul a mahócai szárnyvonalra! Július 22-én, szombaton délelőtt és délutáni is közlekedik különvonat a menetrend szerinti közlekedésre már nem használt szakaszon. Miskolc-Dorottya utcától 9.30-kor és 14.20-kor, Mahócáról Miskolcra 12.00-kor, 15.45-kor és 17.45-kor indul vonat, az előzetes tervek szerint nyitott, nyári kocsikkal. Szervezett programok most nem lesznek, de a környék számtalan kirándulási lehetőséget kínál. Utazni csak előzetes jelentkezéssel lehet, a kisvasut@eszakerdo.hu címen várják a regisztrációkat. A részletes programokat, tudnivalókat szintén az Északerdő Zrt, honlapján lehet megtekinteni.

Immár Pacsirta járattal is vonatozhatunk a Garadna völgyében (fotó: Kemsei Zoltán)

Egy héttel a mahócai különvonat után a Zemplénbe, Pálházára várják a hegyek, a vasutak, a hegyi vasutak iránt érdeklődőket: Pálháza város napja alkalmából sűrítve közlekednek a Zemplén megmaradt kisvasútjának szerelvényei. Ezen a napon Kőkapu–Rostalló felé öt vonatpár közlekedik a tíz kilométeres, csodaszép vasútvonalon. A menetrendet – amely módosult is nemrég – szintén az Északerdő Zrt., honlapján tekinthetjük meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek