Kitüntették Bilibók Ágostont

iho   ·   2014.04.02. 13:59

Az 1935-ben született Bilibók Ágoston kitartó gyűjtőmunkája, elhivatottsága hozta létre a történelmi Magyarország legkeletibb vasúti épületében, a gyimesbükki 30-as őrházban megtekinthető, a maga nemében példátlan gyűjteményt. Guszti bácsival szoros kapcsolatot ápol lapunk és portálunk szerkesztősége, erdélyi, székelyföldi vasúti adatokért, információi nélkül az Erdélyi vasút, Székely gyors című album sem jelenhetett volna meg. Mindez természetesen a szoros, személyes kapcsolat nélkül elképzelhetetlen lenne, Gyimesbükkön járva nem hagyunk ki alkalmat, hogy fel ne keressük.

Bilibók Ágoston 2014. március 15-én, a magyar kultúra és hagyományok megőrzése, valamint a magyar vasút emlékeinek ápolása érdekében folytatott tevékenysége elismeréseként vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét Áder János köztársasági elnöktől.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek